RC Select In Passage GRE Sample Questions 9

GRE RC Select In Passage Sample Questions

GRE RC Select In Passage Sample Questions 1 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 2 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 3 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 4 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 5 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 6 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 7 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 8 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 9 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 10

Passage

Silk linen and pillowslips have also seen remarkable growth in the past few years. This is again because of sophisticated production techniques and also because there is a renewed demand for natural products. There is now a wide range of silk linen on the shelves in many good retailers and online stores. Many sell mulberry silk products which are far superior to other kinds of silk. Be it for clothing, bedding or decorating, the durability of mulberry silk over other silks is noticeable and should be favoured if at all possible. Healthier living is making an impact round the world and bringing new and exciting products to our shores. Silk bedding is just one example of a return to basics trend – thankfully we now live in a world that allows us to go back to basics in style! Next time you are out and about, give naturals a second look.

Question 1: From which sentence do we know that earlier natural products were not as fashionable?

  • a) The third sentence. (There is now…stores.)
  • b) The fourth sentence. (Many sell mulberry silk…silk.)
  • c) The fifth sentence. (Be it for clothing…possible.)
  • d) The sixth sentence. (Healthier living is…shores.)
  • e) The seventh sentence. (Silk bedding is…style.)
Correct Answer: (e)

Explanation: The author says that we are back to basics in terms of silk beddings. This trend is such that we are back to basics in style. This sentence shows that earlier natural products were not as fashionable. The correct answer option is (e).

Question 2: In which sentence are two reasons for the new trend mentioned?

  • a) The first sentence. (Silk linen and…years.)
  • b) The second sentence. (This is again…products.)
  • c) The third sentence. (There is now…stores.)
  • d) The fourth sentence. (Many sell mulberry silk…silk.)
  • e) The fifth sentence. (Be it for clothing…possible.)
Correct Answer: (b)

Explanation: The two reasons for the new trend are sophisticated production techniques and renewed demand for natural products. Though the former reason is not given much importance throughout the paragraph, it is amply clear from the second sentence that it is a reason for the new trend. The two reasons are mentioned in the second sentence.

Question 3: From which sentence do we know that the availability of such products was limited earlier?

  • a) The first sentence. (Silk linen and…years.)
  • b) The second sentence. (This is again…products.)
  • c) The third sentence. (There is now…stores.)
  • d) The fourth sentence. (Many sell mulberry silk…silk.)
  • e) The fifth sentence. (Be it for clothing…possible.)
Correct Answer: (c)

Explanation: The author mentions in the third sentence that there is now a wide range available in many good retailers and online stores. The use of the word ‘now’ makes it clear that the availability of these products was limited earlier. The correct sentence is the third sentence.

GRE RC Select In Passage Sample Questions

GRE RC Select In Passage Sample Questions 1 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 2 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 3 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 4 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 5 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 6 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 7 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 8 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 9 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 10




Terms and Conditions


Information published in TestPrepPractice.net is provided for informational and educational purpose alone for deserving students, researchers and academicians. Though our volunteers take great amount of pain and spend significant time in validating the veracity of the information or study material presented here, we cannot be held liable for any incidental mistakes. All rights reserved. No information or study material in this web site can be reproduced or transmitted in any form, without our prior consent. However the study materials and web pages can be linked from your web site or web page for


  • Research

  • Education

  • Academic purposes

No permission is required to link any of the web page with educational information available in this web site from your web site or web page