RC Select In Passage GRE Sample Questions 7

GRE RC Select In Passage Sample Questions

GRE RC Select In Passage Sample Questions 1 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 2 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 3 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 4 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 5 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 6 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 7 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 8 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 9 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 10

Passage

First and foremost, parents and teachers should find out how the child feels about reading. If the child does not like to read, forcing him to do so may not yield positive results. Children need to know that adults in their life are very positive about their reading and therefore positive reinforcements from parents and teachers can get children into reading. Research about reading says that the most critical aspect about reading is- how the child feels about reading and that the adults in their life care about their reading. Most children will not even read every day especially if it is forced reading for pleasure.

Question 1: Which sentence backs the writer’s suggestions?

  • a) The first sentence. (First and foremost…reading.)
  • b) The second sentence. (If the child…results.)
  • c) The third sentence. (Children need to…reading.)
  • d) The fourth sentence. (Research about reading…reading.)
  • e) The fifth sentence. (Most children will…pleasure.)
Correct Answer: (d)

Explanation: The author suggests that adults find out how the child feels about reading. He says that children should feel that the adults in their lives are positive about their reading and so we should positively encourage them to read. The author’s suggestions are backed by the results of the study quoted by him. He says that research shows that a child’s attitude towards reading is the most critical aspect and his parents and teachers should care about his reading. The correct sentence is the fourth sentence.

Question 2: In which sentence does the author make a recommendation?

  • a) The first sentence. (First and foremost…reading.)
  • b) The second sentence. (If the child…results.)
  • c) The third sentence. (Children need to…reading.)
  • d) The fourth sentence. (Research about reading…reading.)
  • e) The fifth sentence. (Most children will…pleasure.)
Correct Answer: (a)

Explanation: There is a direct recommendation in the first sentence. The author suggests that adults understand how their child feels about reading before anything else. He gives primary importance to this step. He backs his recommendation with other statements and reasons. The correct sentence is the first sentence.

Question 3: Which sentence summarizes the paragraph?

  • a) The first sentence. (First and foremost…reading.)
  • b) The second sentence. (If the child…results.)
  • c) The third sentence. (Children need to…reading.)
  • d) The fourth sentence. (Research about reading…reading.)
  • e) The fifth sentence. (Most children will…pleasure.)
Correct Answer: (c)

Explanation: The author makes one main point in the paragraph. He says that forced reading shall not yield positive results and parents and teachers should primarily investigate how their child feels about reading. He backs this idea with other statements in the paragraph. The sentence that aptly summarizes the paragraph is the third sentence.

GRE RC Select In Passage Sample Questions

GRE RC Select In Passage Sample Questions 1 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 2 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 3 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 4 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 5 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 6 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 7 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 8 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 9 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 10




Terms and Conditions


Information published in TestPrepPractice.net is provided for informational and educational purpose alone for deserving students, researchers and academicians. Though our volunteers take great amount of pain and spend significant time in validating the veracity of the information or study material presented here, we cannot be held liable for any incidental mistakes. All rights reserved. No information or study material in this web site can be reproduced or transmitted in any form, without our prior consent. However the study materials and web pages can be linked from your web site or web page for


  • Research

  • Education

  • Academic purposes

No permission is required to link any of the web page with educational information available in this web site from your web site or web page