RC Select In Passage GRE Sample Questions 4

GRE RC Select In Passage Sample Questions

GRE RC Select In Passage Sample Questions 1 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 2 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 3 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 4 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 5 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 6 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 7 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 8 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 9 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 10

Passage

Unfortunately, prescribed drugs are normally offered as a remedy for such illnesses and they can be dangerous if used for a long time. Many of alternative drugs supply relief from symptoms without the side effects linked to prescription drugs but they are not meant to be long-term treatments, though they can provide relief within the short-term, for this reason the demand for them skyrocketed. If you want to feel less anxious, doing some exercise can be an excellent way. Your muscles turn into less tense and you'll be calm and relaxed after at least half-hour of your favorite kind of exercise. It has been shown that exercise leads to an hour and a half to two hours of relaxation response and this has been known as the endorphin response. Because of this, your temper will improve, enabling you to deal more successfully with stress.

Question 1: From which sentence do we know that people look for quick fix?

  • a) The first sentence. (Unfortunately, prescribed drugs…time.)
  • b) The second sentence. (Many of alternative…skyrocketed.)
  • c) The third sentence. (If you want…way.)
  • d) The fourth sentence. (Your muscles turn…exercise.)
  • e) The fifth sentence. (It has been…response.)
Correct Answer: (b)

Explanation: The author says that people use prescription drugs to deal with the problem. He says that these drugs are dangerous and hence alternative drugs are used. These alternative drugs do not have side effects and provide relief within a short period. Hence, the demand for them has gone high. This second sentence suggests that people look for quick fix, rather than spending more time in alternative methods.

Question 2: From which sentence do we understand the problem that the author is addressing?

  • a) The second sentence. (Many of alternative…skyrocketed.)
  • b) The third sentence. (If you want…way.)
  • c) The fourth sentence. (Your muscles turn…exercise.)
  • d) The fifth sentence. (It has been…response.)
  • e) The sixth sentence. (Because of this…stress.)
Correct Answer: (e)

Explanation: The author seems to be discussing the problem of anxiety in the third sentence. However, it is in the last sentence that we realize that the problem that he is addressing is that of temper and stress. He says that exercise shall help us reduce our temper and hence handle stress better. The correct sentence is thus the last sentence.

Question 3: Which sentence explains the rationale behind the alternative suggested?

  • a) The second sentence. (Many of alternative…skyrocketed.)
  • b) The third sentence. (If you want…way.)
  • c) The fourth sentence. (Your muscles turn…exercise.)
  • d) The fifth sentence. (It has been…response.)
  • e) The sixth sentence. (Because of this…stress.)
Correct Answer: (d)

Explanation: The alternative suggested by the author is that of exercise. The author suggests that one can exercise to make his muscles less tensed and to feel relaxed. He supports his claim by saying that it has been seen that exercise leads to relaxation response and this acts as endorphin response. Thus, the rationale behind the alternative is explained in the fifth sentence.

GRE RC Select In Passage Sample Questions

GRE RC Select In Passage Sample Questions 1 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 2 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 3 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 4 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 5 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 6 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 7 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 8 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 9 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 10




Terms and Conditions


Information published in TestPrepPractice.net is provided for informational and educational purpose alone for deserving students, researchers and academicians. Though our volunteers take great amount of pain and spend significant time in validating the veracity of the information or study material presented here, we cannot be held liable for any incidental mistakes. All rights reserved. No information or study material in this web site can be reproduced or transmitted in any form, without our prior consent. However the study materials and web pages can be linked from your web site or web page for


  • Research

  • Education

  • Academic purposes

No permission is required to link any of the web page with educational information available in this web site from your web site or web page