RC Select In Passage GRE Sample Questions 1

GRE RC Select In Passage Sample Questions

GRE RC Select In Passage Sample Questions 1 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 2 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 3 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 4 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 5 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 6 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 7 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 8 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 9 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 10

Passage

Often in life, we tend to allow ourselves to settle for second best. We are too weak to understand that we need to force ourselves into the life that we should be leading. It is so much easier to sit back and struggle on regardless; but if you live your life that way forever, you will seriously be missing out. Imagine a life where you don't try for things. By not trying, you will not succeed and by not succeeding you will not feel true happiness or satisfaction. Striving for something in life can keep us going and the fulfillment that comes with it is something worth struggling for.

Question 1: In which sentence does the author give the reason for the laid-back attitude?

  • a) The first sentence. (Often in life…best.)
  • b) The second sentence. (We are too…leading.)
  • c) The third sentence. (It is so…out.)
  • d) The fourth sentence. (Imagine a life…things.)
  • e) The fifth sentence. (By not trying…satisfaction.)
Correct Answer: (b)

Explanation: In the given paragraph, the author is encouraging us to struggle for the things that we want in life. He says that we have to make efforts in life for things that we truly want. He says that we often settle for second best. The reason that he gives for this is our weakness. He says that we are too weak to understand that we need to make efforts. This is mentioned in the second sentence.

Question 2: From which sentence do we understand what is wrong with settling for the second best?

  • a) The second sentence. (We are too…leading.)
  • b) The third sentence. (It is so…out.)
  • c) The fourth sentence. (Imagine a life…things.)
  • d) The fifth sentence. (By not trying…satisfaction.)
  • e) The sixth sentence. (Striving for something…for.)
Correct Answer: (d) Explanation: The author explains that we need to make efforts in life for the things that we desire. He says that if we don’t struggle, we do not feel true happiness and satisfaction. This sentence explains what is wrong with settling for the second best. The last sentence can also be confused for being the correct answer. However, it explains what effects struggle in life has instead of explaining what is wrong with not struggling.

Question 3: The author encourages us to make efforts for something worthwhile. In which sentence is another type of struggle mentioned?

  • a) The first sentence. (Often in life…best.)
  • b) The second sentence. (We are too…leading.)
  • c) The third sentence. (It is so…out.)
  • d) The fourth sentence. (Imagine a life…things.)
  • e) The fifth sentence. (By not trying…satisfaction.)
Correct Answer: (c)

Explanation: The author says that we often settle for the second best things in life. He says that we need to struggle and make efforts to life a life we deserve and desire. This type of struggle is worthwhile. The other type of struggle is mentioned in the third sentence. He says that we sometimes ‘struggle on regardless’. This type of struggle can be considered worthless. The correct sentence is thus the third sentence.

GRE RC Select In Passage Sample Questions

GRE RC Select In Passage Sample Questions 1 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 2 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 3 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 4 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 5 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 6 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 7 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 8 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 9 | GRE RC Select In Passage Sample Questions 10




Terms and Conditions


Information published in TestPrepPractice.net is provided for informational and educational purpose alone for deserving students, researchers and academicians. Though our volunteers take great amount of pain and spend significant time in validating the veracity of the information or study material presented here, we cannot be held liable for any incidental mistakes. All rights reserved. No information or study material in this web site can be reproduced or transmitted in any form, without our prior consent. However the study materials and web pages can be linked from your web site or web page for


  • Research

  • Education

  • Academic purposes

No permission is required to link any of the web page with educational information available in this web site from your web site or web page